Detailist

Trends

Onze afnemers bedienen afzetgebieden verspreid over heel Europa. Landen met verschillende culturen, lifestyles en trends. De vraag naar kleur en soort kan daarom per gebied en periode enorm verschillen. Wij hebben daar ervaring mee en kunnen met ons brede assortiment inspelen op de vraag. 

Wij zijn sowieso bekend met de trends voor interieur en mode in Europa. Wij onderhouden nauwe contacten met onze afnemers en detaillisten in al onze afzetgebieden, zodat wij op de hoogte blijven van de trends in deze specifieke markten. Deze informatie vormt de basis voor onze aansluiting met de consument, waar dan ook in Europa.

 

Nieuwe ontdekkingen

Elk jaar proberen we meer dan 100 nieuwe soorten uit, maar slechts een deel wordt uiteindelijk toegevoegd aan het assortiment van Phalaenova, omdat elke plant moet voldoen aan al onze teelttechnische en kwalitatieve eisen.

Om voor afnemers en detaillisten inzichtelijk te maken welke nieuwe kleurtinten en vormen op termijn eventueel beschikbaar komen, presenteren we één testsoort per maand. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden, de planten kunnen niet besteld worden en het is nog maar de vraag of het betreffende soort uiteindelijk op de markt wordt gebracht. Deze presentatie is slecht een inkijkje in de zoektocht van Stanislav Mora, onze assortiment manager, naar nieuwe soorten.

 

Verzorging

Licht 

Phalaenopsis heeft behoefte aan veel licht, maar houdt niet van felle zon. Bij teveel direct zonlicht krijgt de plant gele bladeren en bij gebrek aan licht vallen bloemknoppen uit en worden bladeren donkergroen.

Temperatuur 

Phalaenopsis voelt zich het prettigst bij een temperatuur tussen 20°C en 22°C. De minimum temperatuur is 16°C en de maximum temperatuur is 32°C. Plaats de plant niet te dicht bij de centrale verwarming of een andere warmtebron. 

Water

Eens in de week watergeven, liefst met regenwater omdat er kraanwater veel kalk bevat.Het beste is om de pot gedurende een minuut in een emmer onder te dompelen in water op kamertemperatuur. Laat de plant na het dompelen goed uitlekken. In de wintermaanden, wanneer de verwarming aan staat, de plant regelmatig besproeien met water, zodat de luchtvochtigheid niet te laag wordt. 

Bemesting

Eén keer per maand bemesten met speciale orchideeënvoeding is voldoende. Giet het water met de meststoffen op het substraat in de pot, dus niet in het hart van de plant.

Opnieuw bloeien

Om de plant opnieuw in bloei te krijgen, moet de tak boven het tweede 'oog' afgeknipt worden. Het gaat hierbij om verdikkingen op de tak. Begin met tellen van onderaf. U kunt twee keer de tak boven het tweede oog afknippen, daarna is het verstandig om de tak zo laag mogelijk af te knippen. Na zes maanden kan de plant weer gaan bloeien.

 

Geef de plant na het afknippen wat minder water. Na ongeveer twee maanden kan weer begonnen worden met de reguliere watergift.

Success! Google Analytics has been disabled.